
کاربرد نقشه ذهنی (Mind Map) سیستم سازی کسب کار چست؟
- توسط علی ابوالحسنی
- دوشنبه 12 اردیبهشت 1401
بعضی آدمها وقتی سخنرانی در برنامه کاریشون قرار میگیره سریع دست به قلم می شن و مواردی که توی جلسه میخوان بیان کنند رو یادداشت میکنند، نکته ی مهم برای یادداشت کردن یک پلن سخنرانی استفاده از نقشه ی ذهنیه.
در این مقاله قصد داریم که از مفهوم نقشه ی ذهنی برای مدیریت سیستم سازی در کسب و کار استفاده کنیم.
بهمین منظور نیاز است ابتدا با ترسیم و مفاهیم پایه ای مایند مپ یا همان نقشه ذهنی آگاه بشیم.
پیشنهاد سایت:
چرا باید از نقشه ذهنی استفاده کنیم؟
- از نقشه ذهن میتوان در موارد مختلف از جمله حل مسأله، تصمیمگیری و تصمیمسازی و یادداشت برداری، طوفان ذهنی، مصورسازی ایدهها، برنامهریزی، مدیریت جلسات، ارتقا تفکر استراتژیک و … بهره برد، مایند مپ باعث میشود بتوانید اطلاعات را براساس اولویتی که دارند طبقهبندی کنید و این یکی از فواید نقشه ذهنی است.
روش ترسیم نقشه ذهنی
ابتدا موضوع را در یک دایره در وسط یک کاغذ می نویسیم و سپس موضوعات فرعی را به آن انتساب می دهیم. هر موضوع نیز در سطحی پایینتر به یک موضوع دیگر مرتبط می گردد.
وقتی همه چیز به شکل یک درخت رشد کرد به کلیت مفاهیم و مواردی که در کسب و کار با آن مواجه هستیم می رسیم.
در شکل بالا می بینید کلیات یک فروشگاه پوشک را تبدیل به یک مایند مپ کردیم، حال به عنوان مدیر کسب و کار ، میتوانید بفهمید که کجای کار سازمان فروش شما مشکل دارد
کتاب نقشه های ذهنی برای کسب و کار اثر تونی بازان مترجم زهره مستی انتشارات بوکتاب .
با تداوم رکود اقتصاد در جهان، تمام سازمانها و نهادهای اقتصادی، نیاز فوری به تفکر و خلاقیت را احساس کردهاند. کتاب «نقشههای ذهنی برای کسبوکار» اثر تونی بوزان، اثری است که نویسنده در خلال کتاب سعی دارد بگوید که اگر خواهان ارتقا و بهبود روش کاری و مدیریتی هستید ابتدا باید از خرد خود برای پردازش اطلاعات استفاده کنیم و چگونه بتوانیم به طرزی موثر از مغز و حافظه خود بهره ببریم و خلاقانه فکر کنیم در اینجاست که پای نقشهی ذهنی به میان میآید.